LAPORAN PROGRAM
PEER COCHING
- NAMA PROGRAM : PENYEDIAAN PEMBUATAN
MAKANAN ( MEMBUAT
PIZZA ) ( SILIBUS KVS MASAKAN TINGKATAN 5 )
(KVS
PENYEDIAAN DAN PEMBUATAN
MAKANAN )
- TARIKH : 28
OKTOBER 2021
- HARI / MASA : KHAMIS (10.00 PAGI – 12.30 TENGAHARI)
- TEMPAT : BILIK MASAKAN
PPKI SMKAD
- OBJEKTIF : MEMBERI
PENDEDAHAN KEPADA MURID KVS
MASAKAN DAN SEMUA GURU PPKI DAN PPM MENGENAI CARA
MEMBUAT PIZZA
- SASARAN : 12 ORANG
GURU PPKI
5 ORANG
PEMBANTU PENGURUSAN MURID
10 ORANG MURID
KVS MASAKAN
- BUTIRAN AKTIVITI: 1. BAHAN-BAHAN MASAKAN TELAH
DISEDIAKAN
2. PENERANGAN
DARIPADA KETUA PANITIA
KVS MASAKAN
MENGENAI PROSES PEMBUATAN PIZZA
3. PERKONGSIAN
ILMU GURU DARIPADA GURU
KVS MASAKAN KEPADA
GURU DAN PPM SERTA MURID KVS MASAKAN
4. MURID MELAKUKAN
PRAKTIKAL MEMBUAT PIZZA SETELAH MENDAPAT PENERANGAN DARIPADA GURU. MURID
DIBANTU OLEH GURU SEMASA MEMBUAT PIZZA
- PENILAIAN PROGRAM :
8.1
KEKUATAN
PROGRAM :
1.
DAPAT MEMANTAPKAN
LAGI PENGETAHUAN GURU-GURU PRAVOKASIONAL DARIPADA BIDANG LAIN
2.
MENJADIKAN
GURU-GURU PPKI LEBIH BERDAYA SAING DAN KREATIF DALAM MENGAJAR MURID PENDIDIKAN
KHAS
8.2
KELEMAHAN
PROGRAM :
TIADA
8.3
CADANGAN
PENAMBAHBAIKAN :
1.
PERLU DILAKSANAKAN
SETIAP TAHUN BAGI MENAMBAH PENGETAHUAN GURU-GURU
2.
MENGGALAKAN GURU
–GURU ARUS PERDANA JUGA MENYERTAI BENGKEL TERSEBUT