PLC PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN (MEMBUAT PIZZA) BERSAMA CIKGU ROMAH.

 

LAPORAN PROGRAM

PEER COCHING

 

  1. NAMA PROGRAM : PENYEDIAAN PEMBUATAN MAKANAN ( MEMBUAT

                                      PIZZA ) ( SILIBUS KVS MASAKAN TINGKATAN 5 )

  (KVS PENYEDIAAN DAN PEMBUATAN

  MAKANAN )

  1. TARIKH                    : 28 OKTOBER  2021
  2. HARI / MASA           : KHAMIS  (10.00 PAGI – 12.30 TENGAHARI)
  3. TEMPAT                   : BILIK MASAKAN PPKI SMKAD
  4. OBJEKTIF                : MEMBERI PENDEDAHAN KEPADA MURID KVS

MASAKAN DAN SEMUA GURU PPKI DAN PPM MENGENAI CARA MEMBUAT PIZZA

  1. SASARAN                 : 12 ORANG GURU PPKI

   5 ORANG PEMBANTU PENGURUSAN MURID

  10 ORANG MURID KVS MASAKAN

 

  1. BUTIRAN AKTIVITI:        1. BAHAN-BAHAN MASAKAN TELAH

DISEDIAKAN

2. PENERANGAN DARIPADA KETUA PANITIA

KVS MASAKAN MENGENAI PROSES  PEMBUATAN PIZZA

3. PERKONGSIAN ILMU GURU DARIPADA GURU

KVS MASAKAN KEPADA GURU DAN PPM SERTA MURID KVS MASAKAN

4. MURID MELAKUKAN PRAKTIKAL MEMBUAT PIZZA SETELAH MENDAPAT PENERANGAN DARIPADA GURU. MURID DIBANTU OLEH GURU SEMASA MEMBUAT PIZZA

 

 

 

 

 

  1. PENILAIAN PROGRAM   :

8.1              KEKUATAN PROGRAM                 :

1.      DAPAT MEMANTAPKAN LAGI PENGETAHUAN GURU-GURU PRAVOKASIONAL DARIPADA BIDANG LAIN

2.      MENJADIKAN GURU-GURU PPKI LEBIH BERDAYA SAING DAN KREATIF DALAM MENGAJAR MURID PENDIDIKAN KHAS

 

8.2              KELEMAHAN PROGRAM :

TIADA

 

8.3              CADANGAN PENAMBAHBAIKAN          :

1.      PERLU DILAKSANAKAN SETIAP TAHUN BAGI MENAMBAH PENGETAHUAN GURU-GURU

2.      MENGGALAKAN GURU –GURU ARUS PERDANA JUGA MENYERTAI BENGKEL TERSEBUT